Vad kul med lite övertid!

Hela veckan har jag tänkt skriva ett inlägg om mitt hat mot korkade och oallmänbildade människor som bara lever i ovetandet. Nu är det söndag och sista chansen so here it comes!


Första lektionen jag hade denna veckan var arbetsmiljö & säkerhet som för övrigt är en ytterst meninglös kurs. (Jag vet redan att byggarbetare behöver hörselskydd och att man inte ska stoppa gaffeln i eluttaget.) Det enda som är givande är väl alla dessa dokumentärfilmer om orättvis handel och arbetskraft i alla de tänkbara utvecklingsländer. Bra med lite extra kött på benen eftersom att man med jämna mellanrum snubblar in i diskussioner med feta neandetalare som alltid tycker att det är så jävla viktigt med statistik. Ett barn berättade att hon arbetade från kl 6 på morgonen till klockan 22 på kvällen, därefter blev det ofta övertid och vissa dagar kom hon inte hem fören vid 4-tiden på morgonen för att sedan få sova i någon timme. Många arbetare sov istället för att äta lunch, vissa svimmade. En ful kines säger att "Arbetarna vill jobba övertid". Nej, de vill inte jobba övertid, de vill ha högre löner, ditt äckel med rektumanlete. De blir sparkade om de går med i fackförbund och blir upplysta om deras rättigheter & innan fabriken får besök av någon inspektör från företaget så blir arbetarna tvungna att sopa alla hemskheter under mattan och hålla käften.

Ja säkerheten, löner, arbetstider och så vidare hos majoriteten av de stora företagens leverantörer är förjävliga, vilket de flesta vet och samtidigt igronerar. Stora feta kapitalister med blåa slipsar sitter i sina bekväma fotöljer med en cigarr i mungipan och säger att "de verkligen bryr sig fantastiskt mycket om sin arbetskraft och har sådan oerhörd koll på vad som försigår, ja herregud vad de bryr sig.. det finns ingen hejd". Oavsett om arbetarna i fabrikerna skulle fått laglig lön så är det fortfarande helt oetiskt. Men vem fan bryr sig?


När vi sett klart på Rapport från tomtens verkstad och lamporna återigen tändes i lektionssalen så skulle vi naturligtvis ha en värdelös diskussion. När det gäller politiska diskussioner så brukar jag mest sitta i ett hörn och muttra förbannat. Inte minst när ens klass består av brudar som skulle vilja ha shopping som yrke och det råder uttalanden som "Jag tycker dethär verkar orättvist!" eller "Är det inte lite snålt av de stora företagen att inte dela med sig av sina vinster?". Nehe? Är det sant? Kom du på det alldeles själv?.

Allvarligt talat tycker jag inte om när lärarna tar upp politiska saker som jag engagerar mig i, det är så jävla skört och det missbrukas alltid och jag har verkligen ingen lust att sitta och berätta vad jag tycker när alla ändå är idioter och inte bryr sig ett skit. Jag vill bara springa ut ur salen och sätta mig under en korkek och lukta på blommor eller något.


Egentligen vet jag inte riktigt vart jag vill komma, kanske att jag hatar människor. Iallafall människor som inte är likasinnade. Jag hatar korkade jävla människor, det spelar ingen roll om det är snygga eller fula, jag hatar de lika mycket ändå. Jag hatar människor som inte orkar bry sig och tar allt som självklarheter. Jag hatar människor som tror att man är smart för att man får bra resultat på mensas IQ test. Jag hatar människor som tycker företags ekonomi är en viktigare kurs än filosofi. Jag hatar människor som inte tycker som jag.



"Never argue with an idiot. They bring you down to their level and beat you with experience."




Kommentarer
Postat av: Amandah

bra skrivet bruden. våran klass är så fantastiskt smart.. jag har fortfarande funderingar på det där med huvuden på pinnar på halloweenfesten. det skulle vara så gött.

2007-09-23 @ 22:16:27
URL: http://systermango.blogg.se
Postat av: Pi

Ja för fan! sätt mitt huvud på en pinne! jag orkar inte mer!

2007-09-24 @ 13:32:53
Postat av: Kim

Hata oliksinnade <3

2007-09-25 @ 18:10:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0